Schön és Kerkez szerint felkészültebb a magyar U21-es csapat

Schön Szabolcs

Schön Szabolcs és Kerkez Milos szerint a magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészültebb mostanra, mint az Európa-bajnoki selejtezősorozat elején volt, így mindketten bizakodva várják az utolsó két mérkőzést.

“Négy ponttal elégedett lennék, de természetesen hat a cél”

– jelentette ki az M1 aktuális csatornának Schön, aki szerint össze kellett érnie a csapatnak. “A német együttesben nagyjából mindenki a Bundesligában játszik, de nekünk az a fontos, hogy bátran futballozzunk”.

Az FC Dallas játékosa arról is beszélt, hogy mivel az elmúlt időszakban – egy edzőváltás és két új szélső leigazolása után – kevesebb játéklehetőséghez jutott a klubjában, ezért Marco Rossi, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya megbeszélte vele, hogy a Nemzetek Ligája első két fordulójában nem számít rá, mert a felnőtt és az U21-es válogatott számára, valamint neki is az a jó, ha minél többet játszik.

“Éhesen érkeztem és megpróbálok vezére lenni a csapatnak”

– mondta határozottan Schön, aki szót ejtett a felnőtt válogatottról is, mivel a németek és a lettek elleni idegenbeli meccs után csatlakozik az olasz szövetségi kapitány keretéhez. “Hasonlóan nehéz csoport, mint a tavalyi Eb-n volt, de ugyanazt a játékot szeretnénk nyújtani, s akkor van esélyünk a pontszerzésre”.

Kerkez Milos sokkal jobb hangulatban érkezett a telki edzőközpontba, mivel az AZ Alkmaar valamennyi rájátszásbeli mérkőzésén szóhoz jutott, ráadásul holland klubja kivívta a nemzetközi szereplés jogát, azaz a következő szezonban a Konferencia-ligában indulhat.

“Hat pont a cél még akkor is, ha nehéz lesz. Felkészültebbek vagyunk, főleg mentálisan. Mostanra minden játékos tudja, mi a dolga”

– mondta a közmédiának a 18 éves védő arra utalva, hogy tavaly októberben, a németek elleni első mérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett a magyar csapat.

Gera Zoltán szövetségi edző U21-es csapata előbb pénteken az éllovas Németország, majd jövő kedden az ötödik Lettország vendége lesz. A magyarok 11 ponttal negyedik helyen állnak a hatcsapatos csoportban és már csak matematikai esélyük van a második Izrael és a harmadik Lengyelország megelőzésére.

MTI

Fotó: ajax.nl